Leerlingenorkest

Het Jeugdorkest van Harmonie Ste. Marie Gracht

Wij zijn een jeugdorkest, dit houdt in dat het niet uit maakt of je jong of oud bent, pas begint of gewoon meer ervaring wil opdoen in een orkest. Iedereen heeft dezelfde hobby in ons jeugdorkest, gezellig samen muziek maken. Verder is het een opstap om de leerlingen klaar te stomen voor de harmonie.

Wil je een instrument gaan bespelen, maar ben je er nog niet uit welk instrument je leuk lijkt? Het is altijd fijn om je eens te laten informeren. Onze dirigent en de leden van de jeugdcommissie helpen je graag aan informatie. Als je een keuze hebt gemaakt, ga je lessen volgen op de muziekschool. De harmonie vindt dat onze jeugd een degelijke basis moet krijgen en stelt hiervoor een vergoeding van de gemaakte kosten ter beschikking.

Altijd alleen spelen is natuurlijk niet leuk. Daarom kun je, als je een redelijk niveau hebt bereikt, lid worden van ons jeugdorkest. In dit orkest leer je om samen met andere muzikanten muziek te maken!

Wat doet een jeugdorkest nou eigenlijk allemaal?. Hierbij een kleine greep uit onze activiteiten:

·      Het geven van concerten zoals het jeugdmatinee, een concert met het groot harmonie orkest, de eindpresentatie van Klinkend Perspectief en spelen in
verzorgingstehuizen.

·      Meelopen in de carnavalsoptochten van Kerkrade en Kerkrade – West.

·      De vrijdag voor kerstmis gaan we onze wijk, De Gracht, in om kerstliederen te spelen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje dat ons wordt aangeboden door eigen leden of door bewoners van de wijk.

·      We organiseren om het jaar een kamp voor alle jeugdleden van de harmonie. In dit weekend wordt er geen aandacht besteed aan muziek, maar worden er allerlei leuke andere activiteiten georganiseerd.

·      Naast de muzikale activiteiten hebben wel ook activiteiten zoals zwemmen, speurtochten, filmavond, spelletjesavond enz. Dit alles om de samenhorigheid tussen onze leden te bevorderen.

De repetitie van het pieperorkest is elke vrijdag van 19.00 tot 19.30. Voor het jeugdorkest is dat elke vrijdagavond van 19.40 u tot 20.30u  Hebben we jullie interesse gewekt? Jullie zijn altijd welkom om eens te komen kijken.